Ideate zoekt visual designer

Ideate groeit. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een visual designer

Context
Ideate zoekt een visual designer die ons team voor 24 uur per week kan komen versterken. Ideate ontwerpt diensten en gedragsinterventies. Visualisaties en visuele werkvormen zijn een belangrijk onderdeel van de werkwijze van Ideate. Visualisaties worden ingezet tijdens verschillende fases van ons werkproces:
– om complexe informatie te ordenen en begrijpelijk te presenteren
– om ons in te kunnen leven in gebruikers van de diensten die we ontwerpen
– en om de diensten die we ontwerpen voorstelbaar en ervaarbaar te maken.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze visuele uitingen goed zijn vormgegeven en passen bij Ideate.

Profiel
Ideate zoekt een visual designer met een goed ontwikkeld gevoel voor (visuele)vormgeving. Naast het grafisch uitwerken van visualisaties in Adobe-creative-suite kan onze visual designer ook goed handschetsen en helpen bij het opzetten van heldere infographics. De visual designer ondersteunt de service designers en maakt daarnaast templates voor presentaties, workshop canvassen en draagt bij aan de Ideate huisstijl. De visual designer die we zoeken heeft begrip van het service design proces en een hulpvaardige instelling.

Over Ideate
Ideate is een bureau voor diensten innovatie (service design). We werken met een team van acht mensen aan allerlei verschillende diensten. Vaak gericht op gedragsverandering en vaak in de domeinen Gezondheid, Mobiliteit, Onderwijs en Energie. Wat we gemeen hebben is onze nieuwsgierigheid en gedrevenheid. We zijn niet zo van de ‘grote stappen snel thuis’ maar eerder van de grondigheid. We zetten onze tanden graag in moeilijke uitdagingen, willen onze opdrachtgevers graag vooruit helpen en zien graag dat ons werk een positieve invloed heeft in het leven van mensen.

Procedure
Denk je dat je in huis hebt wat wij zoeken en denk je dat je past bij Ideate, stuur dan een motivatiebrief en CV met portfolio voor 18 mei naar Loes van Nierop.

Wil je meer informatie bel dan Onno van der Veen op 06-42240338