Team

Wie zijn wij?

Ideate is een adviesbureau voor Diensteninnovatie. We worden gedreven door de passie om organisaties te helpen diensten te ontwikkelen die er toe doen. Diensten die bijdragen aan het economisch en maatschappelijk succes van organisaties, maar ook passen bij werkelijk gevoelde behoeften van gebruikers. Empathie is daarbij een sleutelbegrip.

De manier waarop we dat doen is vooral met elkaar. We werken met onze opdrachtgevers in plaats van voor onze opdrachtgevers. Zo boren we de creatieve kracht in organisaties aan en borgen we dat oplossingen gedragen worden in organisaties. Dienstverlening is tenslotte mensenwerk.

Door in de huid te kruipen van gebruikers, met behulp van geavanceerde onderzoekstechnieken, ontdekken we samen met onze opdrachtgevers nieuwe inzichten. Inzichten over doelen, belemmeringen, ervaringen en aspiraties van mensen. Met onze creatieve toolbox ontwikkelen we aantrekkelijke en onderscheidende nieuwe diensten, steeds met oog voor wat technisch haalbaar en economisch aantrekkelijk is. In elke fase van het proces co-creërend en prototypend met gebruikers. Zo ontstaan diensten die passen bij de organisatie en relevant en waardevol zijn voor gebruikers.

Wie zijn wij?

Renske Bouwknegt

Renske Bouwknegt

Partner

Renske Bouwknegt is een creatieve service designer met een brede en diepe achtergrond in, en de eigenschappen van een antropoloog. Altijd nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Ze heeft ervaring in strategische marketing, innovatie en branding van diensten.

Kai Köllen

Kai Köllen

Partner

Kai Köllen houdt van complexe vraagstukken met een publiek belang. Systemen doorgronden, stakeholders begrijpen en de menselijke maat hanteren, zijn voor hem de sleutel tot succes van nieuwe diensten. Nieuws- en leergierig. En daarnaast hobbyfilosoof.

Daan Picavet

Daan Picavet

Service Designer

Daan is aan de slag gegaan bij Ideate na de master Strategic Product Design aan de TU Delft. Hij werkt aan meerdere projecten in de domeinen energietransitie en zorg. Maakt problemen en inzichten graag visueel en is ervaren op het gebied van co-creatie.

Amete van den Berg

Amete van den Berg

Service Designer

Amete is afgestudeerd in Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. Ze houdt zich met name bezig met project begeleiding, customer journey mapping, context mapping, personas, performance dashboards en design research. Amete werkt met name in de domeinen zorg, energie en onderwijs.

Loes van Nierop

Loes van Nierop

Administratie en office management

Loes is verantwoordelijk voor de financiële administratie en officemanagement. Ook de organisator van events, meetings, dagelijkse originele soep en naast dit alles ook zeer bedreven in het verkopen van onze overtollige spullen op Marktplaats.

Kate Spierings

Kate Spierings

Service Designer

Kate is na haar master Strategic Product Design in Delft als service designer actief bij Ideate. Het liefst is Kate buiten de deur in actie. Van het geven van trainingen in Service Design, het ontwerpen voor gedragsverandering tot het opzetten van live mobiliteitsexperimenten of het prototypen van concepten.

Onno van der Veen

Onno van der Veen

Partner

Onno van der Veen heeft een solide basis in ‘design thinking’ vanuit zijn carrière als industrieel ontwerper. Zijn ervaring is dat veel organisaties beseffen dat het vernieuwen en verbeteren van hun diensten noodzakelijk is voor hun toekomst.

Marjorie Bakker

Marjorie Bakker

Service Designer

Marjorie is na haar Master Strategic Product Design aan de TU Delft bij Ideate gestart met de coördinatie van het programma Doortrappen, het project over veilig fietsen voor ouderen. Marjorie werkt momenteel aan projecten op het gebied van mobiliteit en zorg.

Marleen Gubler

Marleen Gubler

Visual designer

Marleen is visual designer bij Ideate. Zij heeft een grondige opleiding aan ArtEZ, Minerva in Groningen en een master in Innovation aan de HKU. Haar creatieve gaven brengen visualisatie op een hoog niveau, zowel voor onze eigen uitingen als voor klanten. Marleen brengt een fris en onorthodox perspectief in al onze ontwerpopgaven.

Maurits Claase

Maurits Claase

Junior Service Designer

Maurits heeft bij Ideate zijn afstudeeronderzoek gedaan over innovatie in de ouderenzorg. Na het afronden van zijn studie Creative Media and Game Technologies bij Saxion Hogescholen te Enschede is hij nu betrokken bij projecten in het zorgdomein en actief met grafische vormgeving.

Stagiair

Stagiair

Meeloop- of afstudeerstage

Een stagiair bij  Ideate voert een eigen opdracht uit rondom de werkwijzen, projecten of uitgangspunten binnen Ideate. Daarnaast loopt hij of zij mee met de projecten.

Joep van Heugten

Joep van Heugten

Service designer

Joep is recent toegetreden tot team Ideate als service designer. Joep heeft aan de TU Delft de master Design for Interaction gedaan. Zijn passie ligt bij het creatief inzetten van data en techniek in het ontwikkelen van nieuwe diensten. Joep werkt aan projecten in de energietransitie en mobiliteit.