Team

Wie zijn wij?

Ideate is een adviesbureau voor Diensteninnovatie. We worden gedreven door de passie om organisaties te helpen diensten te ontwikkelen die er toe doen. Diensten die bijdragen aan het economisch en maatschappelijk succes van organisaties, maar ook passen bij werkelijk gevoelde behoeften van gebruikers. Empathie is daarbij een sleutelbegrip.

De manier waarop we dat doen is vooral met elkaar. We werken met onze opdrachtgevers in plaats van voor onze opdrachtgevers. Zo boren we de creatieve kracht in organisaties aan en borgen we dat oplossingen gedragen worden in organisaties. Dienstverlening is tenslotte mensenwerk.

Door in de huid te kruipen van gebruikers, met behulp van geavanceerde onderzoekstechnieken, ontdekken we samen met onze opdrachtgevers nieuwe inzichten. Inzichten over doelen, belemmeringen, ervaringen en aspiraties van mensen. Met onze creatieve toolbox ontwikkelen we aantrekkelijke en onderscheidende nieuwe diensten, steeds met oog voor wat technisch haalbaar en economisch aantrekkelijk is. In elke fase van het proces co-creërend en prototypend met gebruikers. Zo ontstaan diensten die passen bij de organisatie en relevant en waardevol zijn voor gebruikers.

Wie zijn wij?

Renske Bouwknegt

Renske Bouwknegt

Partner

Renske Bouwknegt is een creatieve service designer met een brede en diepe achtergrond in, en de eigenschappen van een antropoloog. Altijd nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Ze heeft ervaring in strategische marketing, innovatie en branding van diensten.

Kai Köllen

Kai Köllen

Partner

Kai Köllen houdt van complexe vraagstukken met een publiek belang. Systemen doorgronden, stakeholders begrijpen en de menselijke maat hanteren, zijn voor hem de sleutel tot succes van nieuwe diensten. Nieuws- en leergierig. En daarnaast hobbyfilosoof.

Amete van den Berg

Amete van den Berg

Service Designer

Amete versterkt ons team als service designer. Amete is afgestudeerd in Communication and Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht. Amete is veelzijdig inzetbaar. Ze houdt zich met name bezig met customer journey mapping, context mapping, ontwerpen van personas en design research.

Loes van Nierop

Loes van Nierop

Administratie en office management

Loes is verantwoordelijk voor de financiële administratie en officemanagement. Ook de organisator van events, meetings en zeer bedreven in het verkopen van onze overtollige assets op Marktplaats.

Kate Spierings

Kate Spierings

Service Designer

Na haar master Strategic Product Design in Delft werkt Kate als service designer bij Ideate. Ze versterkt het team met haar kennis van Mobility as a Service en haar ervaring op het gebied van kwalitatief onderzoek.

Bob Knoester

Bob Knoester

Associate

Bob Knoester is een innovatieve stadsgeograaf. Voordat hij service designer werd, werkte hij als ondernemer en organisatieadviseur aan de relatie tussen (semi-)overheid en burgers in energie, huisvesting en zorg. Hij is nieuwsgierig, maakt complexiteit behapbaar en bouwt graag oplossingen.

Onno van der Veen

Onno van der Veen

Partner

Onno van der Veen heeft een solide basis in ‘design thinking’ vanuit zijn carrière als industrieel ontwerper. Zijn ervaring is dat veel organisaties beseffen dat het vernieuwen en verbeteren van hun diensten noodzakelijk is voor hun toekomst.

Marjorie Bakker

Marjorie Bakker

Service Designer

Marjorie is na haar Master Strategic Product Design aan de TU Delft bij Ideate gestart met de coördinatie van de Doortrappen pilot, het project over veilig fietsen voor ouderen. Marjorie werkt momenteel aan uiteenlopende projecten van contextmapping tot diensten innovatie begeleiding.

Stagiair

Stagiair

Meeloop- of afstudeerstage

Een stagiair bij  Ideate voert een eigen opdracht uit rondom de werkwijzen, projecten of uitgangspunten binnen Ideate. Daarnaast loopt hij of zij mee met de projecten.